ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Deconectarea consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată

15:38 | 09.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată prin lege. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în lectura finală de către deputați, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede sancționarea deconectării instalațiilor de utilizare ale consumatorilor de la rețeaua electrică, până la momentul expirării unui termen de utilizare de 10 zile, calculat de la data recepționării confirmate în scris a preavizului de deconectare, expediat după neachitarea energiei electrice curente, emise și expediate către consumator, de către furnizorul de energie electrică. Amenda ar urma să constituie până la 1250 de lei aplicată persoanei fizice și de până la 2500 de lei aplicată persoanei cu funcție de răspundere. Amenda pentru persoanele juridice ar constitui până la 5000 de lei.

Potrivit autorilor, introducerea interdicțiilor este necesară inclusiv pentru armonizarea cadrului legal.

foto: radarindo.co.id

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!