ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

07:48 | 24.04.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit pe Hamad Rashid Al-Athba, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Statului Qatar în Republica Moldova, Hamad Rashid Al-Athba. Agenda discuției a cuprins stadiul actual al relațiilor bilaterale și perspectivele de dezvoltare a cooperării moldo-qatariene.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile politice, social-economice și culturale din ambele state și au remarcat importanța intensificării cooperării moldo-qatariene în varii domenii, cum ar fi cel juridic, cultural, socio-umanitar.

Un subiect aparte l-a constituit voința ambelor părți de a intensifica activitățile privind completarea cadrului juridic bilateral.

De asemenea, a fost abordată tema gestionării situației epidemiologice din ambele state și eforturile guvernelor de a combate criza provocată de Covid-19.

Secretarul de stat Dumitru Socolan a exprimat înaltă recunoștință pentru asistența generoasă acordată țării noastre de către Guvernul și poporul Statului Qatar în vederea depășirii efectelor nefaste provocate de pandemie.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!