ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost derulată prima licitaţie pentru reparaţia unui sector de drum din Sângerei

12:33 | 26.04.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Prima licitație publică privind achiziționarea lucrărilor de reparație a circa patru kilometri ai drumului național G27 R7 – Chetrosu – Moara de Piatră – Cubolta – R13, sectorul Sângerei, a fost desfășurată de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). Pentru concurs au manifestat interes și au depus oferte de participare trei companii locale, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, “acestea au capacitatea de a-și asuma lucrări de reabilitare a drumurilor cu utilizarea materialelor de construcție în conformitate cu normativele europene în vigoare”. “Ofertanții s-au aliniat noilor cerințe și standarde europene, declarând pe propria răspundere că dispun de materiale și produse de construcție cu un nivel înalt de calitate”, indică sursa citată.

Administrația de Stat a Drumurilor, în calitate de beneficiar, va evalua ofertele depuse în termenii stabiliți de lege în corespundere cu cerințele caietului de sarcini. Totodată, ASD atenționează că va recepționa lucrările rutiere executate de către antreprenori în baza declarației pe propria răspundere în strictă concordanță cu certificatele de conformitate a controlului producției în fabrică, emise de organismele de evaluare a conformității.

În prezent, majoritatea companiilor din domeniul construcției și reabilitării drumurilor întreprind măsuri pentru obținerea certificatelor de conformitate a materialelor, în corespundere cu cerințele standardelor armonizate în colaborare și cu laboratoarele de încercări de peste hotarele țării. Administrația îndeamnă antreprenorii să participe la licitațiile publice curente, care sunt publicate pe pagina web oficială a Administrației https://www.asd.md/ și serviciului guvernamental digital https://mtender.gov.md/.

Standardele europene armonizate pot fi găsite în Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii cu privire la aprobarea Listei standardelor conexe la produsele de construcții pentru utilizare în perioada de tranziție la standardele armonizate, elaborat în conformitate cu Hotărârea Guvernului privind aprobarea Reglementării tehnice cu privire la cerințele minime pentru comercializarea produselor pentru construcții.

foto: ASD

img21003089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!