ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat un Regulament cu privire la achiziții publice

17:03 | 29.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului în exercițiu au aprobat la ședința de astăzi Regulamentul cu privire la modul de organizare și funcționare a autorităților centrale de achiziții. Acesta stabilește cerințele minime privind modul de creare, inițiere și desfășurare a procedurilor de achiziție publică în mod centralizat de către autoritatea centrală şi cele locale de nivelul II, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, autoritățile centrale de achiziții responsabile pentru organizarea și desfășurarea centralizată a procedurilor de achiziție publică în scopul satisfacerii unor necesități de aceleași bunuri, lucrări sau servicii pentru autoritățile publice centrale, se desemnează de Guvern.

„Autoritățile publice locale de nivelul II pot constitui, prin decizia consiliului raional sau municipal, autorități centrale de achiziții responsabile pentru organizarea și desfășurarea centralizată a procedurilor de achiziție publică în scopul satisfacerii unor necesități de aceleași bunuri, lucrări sau servicii. Poate fi delegată atribuția de desfășurare centralizată a procedurilor de achiziție publică subdiviziunilor din subordine”, conform documentului.

De asemenea, autoritățile publice centrale și locale de nivelul II, la elaborarea actelor de constituire a autorităților centrale de achiziții, vor respecta prevederile Regulamentului cu privire la modul de organizare și funcționare a autorităților centrale de achiziții.  

Autoritățile publice centrale, în subordinea cărora își desfășoară activitatea autoritățile centrale de achiziții, vor aduce regulamentele de organizare și funcționare a autorităților centrale de achiziții în concordanță cu prezenta hotărâre în decurs de trei luni de la data publicării.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!