ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

11:42 | 30.04.2021 Categorie: Comunicate

1,121 milioane de lei, compensații pentru victimele represiunilor politice

Chişinău, 30 apr. /MOLDPRES/. 1,121 milioane de lei din bugetul de stat vor fi alocate pentru 22 persoane, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării acestora. O hotărâre în acest sens, a fost aprobată astăzi de Executiv.

Mijloacele financiare vor fi acordate pentru compensarea valorii averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesie. Compensațiile bănești au fost repartizate în baza deciziilor administrației publice locale, pentru persoanele din raioanele Briceni, Criuleni, Râșcani, Sângerei și Strășeni.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului, Tatiana Ivanicichina, scopul principal al a proiectului constă în acordarea unui sprijin din partea statului în vederea restituirii valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice.

Precizăm că, Ministerul Finanțelor, în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de Consiliile raionale alocă anual mijloace financiare de la bugetul de stat autorităților publice locale.

În bugetului de stat pentru anul 2021 a fost prevăzută suma de 6,250 milioane lei în vederea restituirii valorii bunurilor prin achitarea de compensații persoanelor supuse represiunilor politice. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!