ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție dedicată Zilelor Europei a fost deschisă la Biblioteca Națională

18:50 | 05.05.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. În contextul Zilelor Europei 2021, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă astăzi expoziția de carte ”Europa de la A la Z”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul instituției, a menționat că expoziția este organizată de Centrul Pro-European de Servicii și Comunicare (CPESC) al BNRM în cadrul Serviciului  “Informații europene pentru toți”. 

”Conceptul de expunere al expoziției a fost gândit după modelul unui dicționar, după termeni și cuvinte – cheie, fiind structurat în ordinea alfabetică a subiectelor/temelor prezentate în cărți din colecția BNRM (în mod special, colecția CPESC). Prin intermediul expoziției facilităm procesul de cunoaștere, percepere și o mai bună înțelegere de către publicului larg a fenomenului integrării europene prin accesul la cărți/surse de informare cu tematica europeană”, a  precizat Elena Pintilei.

Potrivit sursei citate, pe parcursul lunii mai, instituția îndeamnă cititorii să descopere Europa și în mod interactiv/dinamic prin participarea la Concursul “Hai să creăm împreună Eurodicționarul”, organizat în parteneriat cu META/Moldovan English Teachers Association. De asemenea, la 11 mai vor fi organizate jocuri online cu genericul „Europa este mai mult decât crezi”, în cooperare cu Școala Internațională Heritage.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității. Sunt două date pentru sărbătorirea acestei zile: 5 mai pentru Consiliul Europei şi 9 mai pentru Uniunea Europeană.

În R. Moldova, Ziua Europei a fost sărbătorită pentru prima dată în 2006. 

img21003282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!