ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comitetul Internaţional Olimpic a semnat un acord cu Pfizer-BioNTech pentru vaccinuri

15:30 | 06.05.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere cu compania Pfizer-BioNTech care să furnizeze doze de vaccin contra COVID-19 participanţilor la Jocurile Olimpice, reprezentanţilor comitetelor olimpice şi paralimpice din toată lumea, transmite EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Acordul, care consolidează şansele de desfăşurare a Jocurilor de la Tokyo, face parte din strategia CIO pentru a ''garanta securitatea Jocurilor Olimpice 2020'', se arată într-un comunicat al forului internaţional olimpic.

Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) colaborează cu comitetele naţionale olimpice ''pentru a încuraja şi ajuta sportivii săi, oficialii şi ceilalţi participanţi la Jocuri cu rezidenţa pe teritoriile lor să se vaccineze în ţările de origine, de acord cu direcţiile naţionale de imunizare, înainte de a merge în Japonia''.

''Acest lucru nu este doar pentru a contribui la un mediu sigur la Jocuri, dar şi din respect pentru rezidenţii din Japonia. Este important să subliniem că dozele suplimentare livrate de Pfizer-BioNTech nu vor fi scoase din programele existente, ci vor fi adăugate la cotele existente şi la livrările planificate din întreaga lume", se precizează în comunicatul CIO.

Prin asigurarea dozelor de vaccin, preşedintele CIO, germanul Thomas Bach, a opinat că sportivii şi participanţii la Jocuri ''pot transmite un mesaj puternic că vaccinarea nu este o doar o problemă de sănătate personală, dar şi de solidaritate şi de consideraţie pentru bunăstarea celor din comunităţile locale''.

CIO a precizat că imunizarea nu va fi obligatorie pentru sportivii participanţi la Jocuri, dar se aşteaptă ca un număr semnificativ să fie vaccinaţi înaintea Olimpiadei de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

foto: cbc.ca

img21003306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!