ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii prognozează pentru weekend vreme caldă şi soare

15:36 | 21.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. În acest sfârșit de săptămână, ploile, care au ținut de luni, vor bate în retragere, așteptându-se vreme caldă şi însorită, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Conform meteorologilor, pentru sâmbătă, 22 mai, sunt anunţate valori termice între 20-25 grade Celsius, ziua, şi 5-10 grade, noaptea.

Duminică, va fi şi mai cald, termometrele indicând până la 26 grade Celsius, ziua, şi până la 15 grade, noaptea. Weekendul va fi caracterizat de cer variabil, preponderent însorit şi fără precipitaţii. Ploile ar putea reveni de luni, odată cu răcirea nesemnificativă a vremii.

Pe data 22 mai, creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae de vară. Se zice că aşa cum Sfântul Nicolae din decembrie aduce după sine iarna în plină forţă, aşa şi cel de vară semnalează venirea căldurilor.

foto: nawpic.com

img21003648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!