ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China a fost zguduită de două cutremure puternice, cu magnitudinea de 6,1 și 7,3

11:36 | 22.05.2021 Categorie: Externe

Beijing, 22 mai. /MOLDPRES/. Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3, a zguduit provincia Qinghai din nord-estul Chinei. Anunțul inițial a fost făcut de Institutul american de geofizică, pe Twitter. Cutremurul vine după ce un alt seism, de 6,1, s-a produs în zona sud-centrală a țării, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Epicentrul cutremurului din Qinghai, care s-a produs sâmbătă la ora locală 02:04 la o adâncime de 10 kilometri, a fost localizat la aproximativ 400 km sud-vest de oraşul Xining. Iniţial, magnitudinea a fost evaluată la 7,4, dar ulterior a fost revizuită la 7,3 de către USGS.

Circa o treime din teritoriu Chinei este considerat cu risc sporit seismologic. Țara dispune de instituții specializate și echipe de intervenție urgentă care au experiența necesară în cazul calamităților.

foto: ndtv.com

img21003668

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!