ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Germania au apărut primele certificate de vaccinare falsificate

15:20 | 29.05.2021 Categorie: Externe

Berlin, 29 mai. /MOLDPRES/. În Germania au apărut primele certificate de vaccinare anti-COVID-19 falsificate şi se estimează că numărul lor va creşte, relatează sâmbătă DPA, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Potrivit autorităţilor poliţiei locale, numai în Bavaria s-au înregistrat "cazuri cu două cifre".

"În comparaţie cu alte oferte legate de infracţiuni precum falsul privind datele personale şi documentele de identitate, falsificarea certificatelor de vaccinare este încă un fenomen minor în termeni numerici", a declarat un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii Criminale (BKA).

"Cu toate acestea, o creştere a cererii şi, prin urmare, a ofertei de falsificare a certificatelor de vaccinare este aşteptată după relaxările legale pentru persoanele vaccinate", a notat el.

Persoanele vaccinate în Germania se bucură de aceleaşi libertăţi ca şi cele care s-au recuperat după COVID-19.

foto: abc7chicago.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!