ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Fiscul a încasat în primele cinci luni ale anului peste 18 miliarde de lei

12:59 | 01.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Încasările la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în primele cinci luni ale anului curent 18 miliarde lei, în creștere cu 2,9 miliarde de lei față de perioada similară a anului trecut, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, la Bugetul de stat s-au încasat 7,7 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 1,5 miliarde de lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020. La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 1,9 miliarde de lei sau cu 27,2% mai mult decât anul trecut.

De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 6,3 miliarde de lei, ceea ce constituie cu 731,4 milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. Totodată, la Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 2,1 miliarde de lei, în creștere cu 13 la sută.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!