ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Moldox Lab organizează un nou atelier de film documentar

08:18 | 03.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Atelierul de film documentar INSPIRATION revine și în acest an pentru cineaștii care doresc să-și dezvolte propriul documentar și să devină competitivi atât pentru industria locală de film, cât și pentru cea internațională, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, atelierul se adresează celor pasionați de filmul documentar, fie că au experiență în domeniu, fie că sunt nerăbdători să o dobândească (jurnaliști, producători, povestitori vizuali și alți  profesioniști care doresc să se exprime prin imagini. 

În cadrul celor două module de instruire, care vor avea loc online (30 iunie – 4 iulie 2021) și la Cahul (6 – 12 septembrie 2021), participanții vor avea posibilitatea să parcurgă toți pașii de dezvoltare a unui film: de la elaborarea conceptului și trailerului, care să reflecte cât mai bine subiectul filmului, până la dezvoltarea abilităților practice de scriere și pitching a proiectelor finale în fața experților internaționali. 

Participanții vor fi ghidați de tutori cu experiență vastă în domeniu, precum: Melody Gilbert, regizoare din SUA, considerată de către Documentary Channel „unul dintre cei mai neînfricați regizori din cinematografia documentară contemporană”; Hjalmar Palmgren, producător executiv al filmului „Searching for Sugar Man” premiat cu Oscar la categoria „Cel mai bun film documentar 2012”; Jennifer Fox, câștigătoarea premiului pentru cel mai bun documentar la Sundance și IDFA; Simone Baumann, directoarea generală a German Films, dar și alți experți din domeniu.

Atelierul se va încheia cu un pitch, în cadrul căruia participanții vor fi evaluați de către un juriu format din experți din industria filmului documentar din străinătate. Autorii proiectelor vor concura pentru patru premii ce constau în accesul la programe de networking și ateliere prestigioase din Europa.

Organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), MOLDOX LAB este un laborator de film documentar, unic la nivel național, care instruiește tineri din Moldova cum să producă impact social prin intermediul filmului documentar, fiind ghidați de tutori internaționali recunoscuți în domeniu.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!