ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a stabilit relații de prietenie cu orașul Kazan din Federația Rusă

09:01 | 03.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au semnat un Protocol de intenție pentru stabilirea relațiilor de prietenie între orașele Kazan, Rusia, și capitala Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat de viceprimarul Angela Cutasevici, din partea Chișinăului, și de Evghenia Lodvigova, viceprimarul orașului Kazan, în cadrul Forumului „Orașe Sănătoase. Alimentație sănătoasă pentru copii", care se desfășoară în această localitate. 

Potrivit viceprimarului, semnarea documentului va reprezenta un impuls pentru lansarea de proiecte comune ale autorităților din Chișinău cu orașul Kazan. „Suntem interesați de colaborări în toate sferele domeniului social: cultură, asistență medicală, educație", a spus Angela Cutasevici.  

Protocolul de intenție în scopul stabilirii relațiilor de prietenie între orașele Kazan și Chișinău presupune schimb de experiență în domeniul economiei și comerțului, culturii, sportului și turismului. Părțile intenționează, de asemenea, să inițieze proiecte comune în domeniile asistenței medicale și educație.

O delegație a Primăriei municipiului Chișinău, condusă de primarul Ion Ceban, participă în perioada 2-5 mai la lucrările Forumului Economic Internațional de la Sankt-Petersburg.

foto: Primăria Chișinău

img21003953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!