ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

19:56 | 04.06.2021 Categorie: Comunicate

Alerte de călătorie COVID-19

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Având în vedere perioada estivală și planificarea concediilor, recomandăm organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează sistematic informația cu privire la restricțiile de călătorie, documentul fiind disponibil pe pagina oficială mfa.gov.md, compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice. 

Informăm instituțiile mass-media din Republica Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 4 iunie 2021). Tabelul de raportare pentru fiecare țară a fost uniformizat pentru a descrie următoarele aspecte: 

STARE DE URGENȚĂ
RESTRICȚII DE INTRARE
CATEGORIILE EXCEPTATE
PREVEDERI PRIVIND TRANZITUL
MĂSURI PE PLAN INTERN
ALTE INFORMAȚII UTILE ȘI SURSE OFICIALE DE DOCUMENTARE
INFORMAȚII DE CONTACT 

Informația exhaustivă poate fi accesată pe adresa directă: https://bit.ly/3iiwohi (fișier în format pdf). 

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice fiind publicate la secțiunea „Alerte de călătorie COVID-19”; 

Totodată, pentru siguranța cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova). În afara programului cu publicul, puteți expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel; 

Suplimentar la resursele MAEIE, recomandăm cetățenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetățenie, a unui stat membru al UE, consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la următoarea adresă: 

Re-Open (Platformă menținută de Uniunea Europeană): bit.ly/3eBoSIP   

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!