ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

17:51 | 08.06.2021 Categorie: Comunicate

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile din 11 iulie 2021, la situația din 28 mai curent

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2020, la situația din 28 mai, inclusiv informațiile din rapoartele prezentate în termen de 3 zile de la deschiderea contului cu mențiunea „Fond electoral”, ale următorilor concurenți electorali:

-   Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor,

-   Partidul Politic ”Partidul Acțiunii Comune - Congresul Civic”,

-   Blocul electoral „RENATO USATÎI”,

-   Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”,

-   Partidul Politic „Șor”,

-  Partidul Democrat din Moldova.

În acest context, CEC a obligat Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда”  să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale la situația din 28 mai 2021 sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada supusă raportării, sau despre faptul că nu va deschide un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”.

În conformitate cu prevederile cadrului legal, concurenții electorali prezintă, săptămânal, în ziua de vineri, rapoartele privind finanțarea campaniei electorale.

Rapoartele prezentate sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare din 11 Iulie 2021” / „Susținerea financiară” /

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!