ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European a luat măsuri de prevenire a atacurilor cibernetice

10:46 | 11.06.2021 Categorie: Externe

Strasbourg, 11 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind înăsprirea standardelor pentru echipamente electronice conectate, aplicații și sisteme de operare, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al legislativului european măsura vine să prevină atacurile cibernetice asupra infrastructurii esențiale din Uniunea Europeană.

În același timp, rezoluția cere executivului european ca până în anul 2023 să se armonizeze legislațiile naționale în domeniul securității cibernetice pentru aplicații, software și sisteme de operare.

Eurodeputații avertizează că amenințările hibride sunt în creștere și devin mai sofisticate. Ele includ atacuri cibernetice asupra infrastructurii, proceselor economice și instituțiilor, existând temeri privind impactul asupra alegerilor, procedurilor legislative și justiției.

De asemenea, membrii Parlamentului European au amintit de atacurile cibernetice recente asupra sistemelor de sănătate din Irlanda, Finlanda și Franța, care au provocat pagube semnificative.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!