ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu membrii Misiunii preelectorale a APCE

13:28 | 11.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu Misiunea preelectorală a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), aflată în aceste zile în vizită la noi în țară, a relatat pentru MOLDPRES Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

La întrevedere a participat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al APCE, șeful Delegației Republica Moldova la această organizație.

Din componența delegației misiunii preelectorale a APCE fac parte oficialii Stefan Schennach, Laima Liucija Andrikiene, Jacques Le Nay, Alberto Ribolla, coraportorul Comisiei de Monitorizare Pierre-Alain Fridez.  De asemenea, la întrevedere a fost prezent William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Interlocutorii au discutat subiecte de actualitate ce țin de pregătirea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, într-o manieră sigură și corectă.  

În numele Parlamentului, speakerul Zinaida Greceanîi a salutat prezența delegației în țara noastră și a mulțumit pentru disponibilitatea de a purta discuții extinse privind situația politică din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar.

În acest context, Zinaida Greceanîi a subliniat importanța promovării unei campanii corecte de către toți concurenții electorali și unui tratament echitabil și echidistant față de aceștia.

Vlad Batrîncea a accentuat că vizita Misiunii preelectorale a APCE este foarte binevenită, oferind membrilor delegației posibilitatea de a se documenta despre realitățile din țara noastră la fața locului, din prima sursă, fapt important pentru tragerea unor concluzii obiective și productive.  

Pe parcursul zilei de astăzi, membrii misiunii vor avea întrevederi cu reprezentanții tuturor fracțiunilor și grupurilor din Parlamentul de Legislatura a X-a.

foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!