ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ion Dosca a devenit campion al Republicii Moldova la jocul de dame pentru a 19-a oară

09:37 | 14.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Ion Dosca a câștigat recent campionatul Republicii Moldova la jocul de dame, pentru a 19-a oară, fără nici o înfrângere ori egalitate, transmite MOLDPRES. 

Pentru a doua oară în istoria campionatului național, Ion Dosca a încheiat competiția cu full scor, fără a înregistra vreo înfrângere sau remiză. El a acumulat 14 puncte, din cele 14 posibile.

Pe locul doi s-a clasat multipla campioană mondială printre femei Elena Scovițina, iar treapta a treia a podiumului a revenit maestrului sportului Nicolae Guba.

Ion Dosca este cel mai bun jucător de dame din Republica Moldova. El a cucerit Cupa URSS la jocul de dame (1980 și 1990), a fost campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al SUA, varianta pool-checkers (2000).

foto: idf64.org

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!