ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scuarul Catedralei Metropolitane din Chișinău va fi renovat

14:10 | 16.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a anunțat crearea grupului de lucru care va elabora schița de proiect pentru renovarea scuarului din fața Catedralei Metropolitane din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit informației prezentate, echipa respectivă va fi condusă de către un grup de arhitecți în frunte cu Alexandru Sava care vor propune administrației publice locale soluții de amenajare a întregului parc, inclusiv zona de joacă pentru copii și de sport, reconstrucția pieței de flori. De asemenea, Direcția generală locativ-comunală și amenajare va prezenta, în termen de 10 zile, o schiță privind reabilitarea havuzurilor din parc iar Asociația de gospodărire a spațiilor verzi va inventaria toți copacii și va veni cu un Plan de intervenție.

Totodată, Pretura sectorului Buiucani a primit sarcina de a prezenta calculele / devizele privind reparația aleilor amenajate, dar și pentru posibila reparație a Arcului de Triumf. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!