ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare Olga Cebotari a efectuat o vizită de lucru la Rezina

18:38 | 17.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari a efectuat astăzi o vizită de lucru în orașul Rezina, amplasat în Zona de Securitate, unde a discutat cu reprezentanții administrației publice locale de nivelul I și II, autorităților desconcentrate, oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, cadrele medicale și didactice din raion, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte actuale pentru orașul Rezina și localitățile din raion, modalitățile și posibilele măsuri ce se impun a fi luate în vederea soluționării problemelor existente.

Interlocutorii s-au referit, în special, la îmbunătățirea sistemului educațional și oferirea mai multor facilități pentru tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, sporirea accesului la o gamă largă de servicii sociale, dezvoltarea infrastructurii rutiere, libera circulație și impactul proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării (PARȚ) asupra locuitorilor din raionul Rezina și regiunea transnistreană.

Cu reprezentanții administrației publice locale și cadrelor medicale din cadrul IMSP Spitalul Raional Rezina, viceprim-ministrul Olga Cebotari a abordat subiectele combaterii infecției de coronavirus și a imunizării populației cu vaccin anti-COVID-19, precum și s-a atras atenția la libera circulație a personalului medical și accesul la asistență medicală a locuitorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Ulterior, Olga Cebotari a vizitat Liceul Teoretic „Olimp” din Rezina, instituție în cadrul căreia învață și elevi din orașul și raionul Râbnița și din alte localități amplasate în stânga Nistrului. Liceul a beneficiat de proiecte finanțate prin intermediul PARȚ în perioada anilor 2017-2021, în valoare totală de 2.64 mln de lei.

Un alt obiectiv de importanță strategică pentru raionul Rezina, cât și pentru raioanele învecinate, inclusiv regiunea transnistreană, vizitată de vicepremier a fost Unitatea de Salvatori și Pompieri din Rezina.

Remiza din localitate a fost dată în exploatare în anul 2018 după ce a fost renovată din temelii, cu alocații din bugetul de stat și prin intermediul fondului pentru reintegrare. Ca și în anii precedenți, Unitatea de Salvatori și Pompieri din Rezina va beneficia și în acest an de finanțare în valoare de 800 mii de lei acordate prin intermediul PARȚ (HG 68/2021).

Totodată, Olga Cebotari s-a deplasat și la podul rutier Rezina - Râbnița, obiectiv strategic național ce leagă cele două maluri.

La finalul vizitei, viceprim-ministrul a dat asigurări că autoritățile publice centrale vor susține și în continuare locuitorii din raionul Rezina pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă.

foto: Biroul pentru reintegrare

img21004306

img21004306

img21004306

img21004306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!