ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Forțele ruse au tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră

14:58 | 23.06.2021 Categorie: Externe

Moscova, 23 iun. /MOLDPRES/. O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării, citat de TASS, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Defender a părăsit apele ruseşti la scurt timp, după ce înaintase până la 3 kilometri în interiorul acestora, a adăugat ministerul rus.

În același timp, Ministerul britanic al Apărării a negat declaraţiile Ministerului Apărării din Rusia conform cărora distrugătorul HMS Defender al Marinei Regale britanice a pătruns în apele teritoriale ruseşti din Marea Neagră şi a fost somat să retragă de acolo cu focuri de avertisment şi bombe lansate în calea sa de forţele ruse.

''Nu au fost trase focuri în direcţia HMS Defender şi nu recunoaştem alegaţia că au fost lansate bombe în calea sa. Credem că ruşii desfăşurau un exerciţiu de trageri în Marea Neagră şi avertizau în prealabil navele asupra activităţii lor'', notează pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

''Nava Marinei Regale efectua o trecere paşnică prin apele teritoriale ucrainene, în conformitate cu dreptul internaţional'', mai afirmă ministerul britanic.

O reacţie a venit şi din partea Ucrainei, al cărei ministru de externe Dmitro Kuleba a spus că acest incident arată că ''politicile agresive şi provocatoare'' ale Rusiei în Marea Neagră şi în apropierea Mării Azov constituie ''o ameninţare continuă la adresa Ucrainei şi a aliaţilor săi''. El a cerut NATO să coopereze cu Ucraina în Marea Neagră.

 

foto: twitter.com

img21004471

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!