ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefii diplomațiilor din statele Trio Asociat au discutat cu membrii Parlamentului European

18:19 | 24.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Bruxelles, șeful diplomației moldovene Aureliu Ciocoi, împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și cu vicepremierul, ministrul de Externe al Georgiei, David Zalkaliani, au avut astăzi o întrevedere cu membrii Parlamentului European responsabili de cooperarea cu cele trei state asociate, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Este vorba de președintele Comitetului pentru politică externă (AFET), co-președintele EURONEST, raportorii Parlamentului European privind implementarea celor 3 Acorduri de Asociere și privind Parteneriatul Estic, co-președinții Comitetelor parlamentare de asociere cu UE.

Discuția s-a axat pe situația în cadrul Parteneriatului Estic, problemele și oportunitățile existente în cele trei țări. Membrii Parlamentului European au exprimat sprijinul ferm pentru eforturile celor trei state de a promova reforme și de a se apropia de UE. O atenție deosebită a fost acordată conflictelor nesoluționate și securității regionale.

Cu referire la Republica Moldova, mesajele principale au vizat importanța organizării unor alegeri parlamentare libere și corecte, în conformitate cu standardele internaționale. Ministrul Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri europarlamentarilor pentru sprijinul constant în aspirațiile europene ale țărilor asociate.

foto: MAEIE

img21004512

img21004512

img21004512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!