ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Chișinău face reparație în 88 de grădinițe

11:33 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Până la întâi septembrie Primăria Chișinău va finaliza lucrările de reparație în 88 de instituții de educație timpurie, pentru acest lucru au fost bugetate 29 milioane 260 de mii de lei, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Andrei Pavaloi a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale că în 19 grădinițe reparațiile au fost deja încheiate. “Statistica referitoare la reparațiile în cele 88 de instituții de educație timpurie pentru care Consiliul Municipal Chișinău a alocat 29 mln 260 de mii de lei arată în felul următor – în 19 grădinițe lucrările au fost finalizate, în 48 lucrările de achiziționare a serviciilor de reparații s-au efectuat, se așteaptă semnarea contractelor pentru demararea cât mai curând a lucrărilor,  10 instituții sunt în așteptarea contractării serviciilor de reparații iar în 11 instituții contractele de reparații au fost semnate ”, a declarat Pavaloi.

Potrivit oficialului, lucrările de reparații în cele 88 de grădinițe vor fi încheiate până la finalul perioadei estivale.

În municipiul Chișinău activează 126 de grădinițe.

În același timp,  Pavaloi a specificat că pentru reparația a 115 instituții municipale de învățământ, Consiliul Municipal Chișinău a bugetat, la finele lunii decembrie 2020, suma de 129 mln 429 de mii de lei. 

foto: tv8.md

img21004578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!