ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru minori vor fi cercetați penal după ce au distrus mai multe mașini în capitală

14:48 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Patru minori au fost reținuți pe urme proaspete de polițiștii din capitală după ce au deteriorat geamurile mai multor mașini. Suspecții cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani, nu sunt la prima abatere fiind cercetați penal și contravențional pentru infracțiuni similare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, oamenii legii au fost sesizați în dimineața zilei de 26 iunie, după ce la Ciocana au fost sparte geamurile de la opt automobile, iar din două au fost sustrase bunuri materiale. Astfel, în urma măsurilor întreprinse, suspecții au fost reținuți pe urme proaspete și escortați la Inspectoratul de poliție.

Aceștia și-au recunoscut vina și le-au spus oamenilor legii că pe parcursul lunii iunie au deteriorat alte 20 de unități de transport, ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit din sectorul Ciocana.

În privința minorilor au fost pornite două cauze penale pentru furt și 26 de procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine. Minorii sunt cercetați în stare de libertate și riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la patru ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!