ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În țară a fost anunțat Cod Galben de caniculă

13:03 | 29.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru mâine Cod Galben de caniculă, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul de referință, țara va fi cuprinsă de arșiță, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va constitui 34 grade Celsius. 

În context, medicii atenționează, în special persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienții cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare. 

Conform meteorologilor, de joi, 1 iulie, în diferite sectoare ale țării sunt anunțate ploi, însoțite de descărcări electrice. Începând de vineri, 2 iulie, vremea se va răci puțin, ajungând, pe întreg teritoriul țării, până la 28 grade Celsius, ziua, şi 20 de grade, noaptea.

foto: thestatesman.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!