ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

19:28 | 29.06.2021 Categorie: Comunicate

Participarea secretarului de stat Gheorghe Leucă la expoziția dedicată Forumului „Generația Egalității"

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Secretarul de stat, Gheorghe Leucă, a participat la expoziția organizată de UN Women Moldova cu ocazia Forumului „Generația Egalității", care va avea loc la Paris în perioada 30 iunie - 2 iulie.

Gheorghe Leucă a subliniat rolul crucial pe care l-au avut, din punct de vedere istoric, accederea Republicii Moldova în 1994 la Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și participarea în 1995 la Conferința mondială de la Beijing și asumarea angajamentelor din Declarația de la Beijing.

Diplomatul moldovean a vorbit despre schimbările pozitive care s-au produs în ultimii ani în ceea ce privește promovarea egalității dintre femei și bărbați în țară noastră, schimbări care se datorează eforturilor și perseverenței unei generații de femei vizionare, care au produs schimbarea în jurul lor prin puterea propriului exemplu.

Expoziția de fotografie aduce în prim plan 20 de protagoniste din diferite generații de femei care contribuie la promovarea drepturilor și împuternicirii femeilor din Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!