ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni pot călători în Grecia dacă dispun de certificat de vaccinare sau test negativ la COVID-19

15:27 | 02.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii moldoveni pot călători în Grecia, inclusiv în scopuri turistice, în baza certificatului de vaccinare sau a testului molecular negativ Covid-19, obținut cu cel mult 72 ore înainte de voiaj. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în Grecia, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei, în Monitorul Oficial al Republicii Elene din 1 iulie curent a fost publicată prevederea că cetățenii moldoveni pot călători în Grecia inclusiv în scopuri turistice în baza certificatului de vaccinare sau testului molecular negativ Covid-19 obținut cu cel mult 72 ore înainte de voiaj.

Anularea restricțiilor este valabilă până la următoarea publicare în Monitorul Oficial al Republicii Elene, pe data de 8 iulie 2021.

Tot la 1 iulie, Uniunea Europeană a actualizat lista țărilor-terțe, rezidenții cărora nu ar trebui să fie afectați de restricțiile temporare aplicate în contextul pandemiei Covid-19 la frontierele externe ale UE în ceea ce privește călătoriile neesențiale. Republica Moldova a fost inclusă în această listă.

img21004740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!