ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a rămas fără doi adjuncți ai edilului capitalei

15:39 | 02.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi demisia viceprimarului Inga Ionesii și solicitarea primarului municipiului, Ion Ceban, de demitere a adjunctului edilului capitalei Victor Chironda, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a argumentat în solicitarea lui că Victor Chironda nu a făcut față îndatoririlor de serviciu și că acesta a acumulat restanțe în toate domeniile de activitate de care a fost responsabil. “Viceprimarul Chironda a înregistrat restanțe în toate domeniile de activitate de care a fost responsabil, de la construcția noilor parcări, la reparația drumurilor și a străzilor”, a declarat sursa citată.

Edilul capitalei a menționat că tematica referitoare la hotelul Național este doar o fumigenă aruncată pentru a acoperi inactivitatea lui Chironda.

La rândul său, Victor Chironda a declarat că votarea demisiei lui reprezintă o “capitulare a primăriei în fața mafiei construcțiilor existentă în oraș”.

Fracțiunile PAS și PPDA din Consiliul Municipal Chișinău au părăsit sala în momentul votării. Demisia lui Chironda a fost votată de consilierii socialiști, comuniști, ai Partidulu Șor și ai Partidului Democrat.

În prezent în Primăria Chișinău activează doi viceprimari.

img21004741

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!