ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educaţiei va continua Programul Național de alfabetizare digitală

09:51 | 06.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) va continua Programul Național de alfabetizare digitală, etapa a II-a, în cadrul căreia, în perioada 28 iunie - 2 iulie, au fost instruiți 35 de formatori regionali și 271 formatori locali, care vor asigura formarea cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie, transmite MOLDPRES.

De asemenea, la program s-au înscris 10 285 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie, care urmează să fie instruite în perioada 12 iulie - 20 august.

Programul Național de alfabetizare digitală, etapa a II-a, prevede atât formarea competențelor digitale ale începătorilor, cât și dezvoltarea și consolidarea competențelor digitale pentru deținătorii nivelului mediu de competențe digitale.

“Formarea se va realiza diferențiat, astfel din numărul total de beneficiari sunt 1 339 de cadre didactice cu nivel începător, iar cu nivel mediu și avansat – 8 946”, indică MECC.

Etapa a II-a a Programului Național de alfabetizare digitală este susținută de către UNICEF, cu suportul financiar al USAID.

Programul de formare este constituit din 90 ore, dintre care 24 cu contact și 66 lucru individual.

Ministerul Educaţiei a lansat în iulie 2020 Programul Național de alfabetizare digitală a cadrelor didactice din învățământul general, scopul acestuia fiind de a asigura dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice. În prima etapă a Programului au fost formate 20 045 cadre didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal.

foto: MECC

img21004804

img21004804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!