ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt moldoveni sunt bănuiți de prejudicierea statului francez cu peste doua mln de euro

15:58 | 06.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Angajații Poliției de Frontieră de comun cu procurorii și cu autoritățile de investigație din Franța, prin sprijinul Europol, au deconspirat o schemă infracțională prin care, din fondurile statului francez, au fost delapidate peste două milioane euro. Opt moldoveni și un francez au fost reținuți, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, s-a stabilit că în perioada 2018-2020, grupul criminal organizat a recrutat peste 1 000 de cetățeni moldoveni ca să aplice în cadrul unui program francez. Astfel, membrii grupului criminal transportau persoanele cu microbuzul, din Briceni la Paris, unde, în baza documentelor false, aplicau la programul vizat și primeau de la membrii grupului criminal între 700-1350 euro, iar grupul criminal însușea restul banilor: între 5 000-7 000 euro pentru fiecare dosar fals depus.

Recent, în urma unui șir de percheziții efectuate simultan de către angajații organelor de drept formate din procurori și ofițeri de investigații moldoveni și francezi, nouă persoane au fost reținute (opt moldoveni – patru bărbați și patru femei, cu vârste de peste 40 ani – și un francez).

Urmăririle penale, atât în Franța, cât și în Moldova, continuă pentru stabilirea tuturor figuranților, inclusiv în privința agenților economici care au prestat servicii de transportare a pasagerilor, precum și în ceea ce privește două organizații neguvernamentale.

Cei opt reținuți riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

foto: Poliția de Frontieră

img21004825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!