ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Droguri de peste șase mln de lei au fost ridicate de polițiști

16:51 | 06.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor de diferit tip, prin intermediul magazinelor online. În urma perchezițiilor desfășurate azi de oamenii legii, 12 persoane au fost reținute și au fost ridicate droguri de peste șase milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, au fost desfășurate 29 de percheziții, fiind reținute 12 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cu rol de curier, operator, organizator și lider al grupării criminale.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 mii de lei din vânzarea drogurilor.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația Telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute 12 persoane, domiciliate temporar pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării criminale polițiștii au ridicat peste 15 kg de droguri de diferit tip, printre care: PVP, marijuana hidroponică, pastile Ecstasy, MDMA, Hașiș, amphetamină, cocaină, timbre LSD, etnobotanice. La fel, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, calculatoare, carduri bancare, cântare electronice la scara mică.

În cazul dat au fost pornite șapte cauze penale, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani privațiune de libertate.

foto: Poliția

img21004828

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!