ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii din Căușeni au salvat trei pui de cocostârci

11:32 | 07.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Trei cocostârci au fost salvați de pompierii Direcției situații excepționale Căușeni, după ce aceștia au căzut din cuib și riscau să moară, transmite MOLDPRES.

Cazul a fost înregistrat ieri, în localitatea Fârlădenii Noi, raionul Căușeni. Potrivit localnicilor, puii de cocostârc au căzut din cuibul lor din cauza vântului puternic și precipitațiilor abundente din ultimele zile.

“Oamenii au chemat salvatorii pentru a prelua cocostârcii, întrucât aceștia nu puteau rămâne fără îngrijire. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori care a stabilit că unul dintre cocostârci a avut de suferit”, indică IGSU.

Angajații IGSU au preluat păsările și le-au adăpostit pe parcursul nopții la sediul Direcției. Dimineața, cocostârcii au fost aduși la Grădina Zoologică din capitală, unde au fost preluați de angajați instituției. Aici păsările vor rămâne în siguranță pentru ulterioare îngrijiri.

Anterior, tot la Căuşeni, salvatorii au intervenit pentru a evacua o viperă care se aciuase pe copertina unei frizerii din centrul raional.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2021, angajații Inspectoratului au intervenit în 245 de situații pentru salvarea animalelor.

foto: IGSU

img21004851

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!