ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului s-a întâlnit cu Misiunea de observatori a AIP CSI

15:59 | 10.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate vor reflecta corectitudinea organizării și desfășurării scrutinului, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi  la  întrevederea de astăzi cu delegația Misiunii de observatori a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI), condusă de Dmitri Kobițki, secretar general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a menționat că fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să-și exercite dreptul la vot liber, în siguranță și fără a fi influențat. Respectarea acestor prevederi trebuie monitorizată de observatorii internaționali.

În context, Zinaida Greceanîi a mulțumit reprezentanților AIP CSI pentru prezența în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. ”Este în interesul cetățenilor Republicii Moldova ca procesul să se desfășoare corect și să fie monitorizat de către mai multe misiuni internaționale atât în cadrul secțiilor de votare din interiorul țării, cât și celor din afară”, a specificat Președintele Parlamentului.

Șeful delegației, Dmitri Kobițki, a remarcat buna organizare a scrutinelor anterioare din Republica Moldova și a exprimat încrederea că și aceste alegeri vor fi desfășurate la nivelul standardelor democratice. Oficialul a declarat că Misiunea AIP CSI va prezenta raportul său, în cadrul unei conferințe de presă, după exercițiul electoral.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!