ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 21% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot până la ora 12.00

12:11 | 11.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Peste 625 de mii de alegători (21%) s-au prezentat la urnele de vot până la ora 12.00, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate de astăzi. În următoarele ore vor fi deschise alte 16 secții de vot pentru cetățenii moldoveni din SUA și Canada, informează MOLDPRES.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, a declarat că, în prezent, toate secțiile de votare din ţară, cât şi cele deschise peste hotare, funcționează în regim normal. „Peste 625 mii de alegători au votat până la această oră, iar în următoarele ore își vor începe activitatea ultimele 16 secții de vot - din Canada și SUA. Peste 6 000 de alegători au votat până la această oră în cele 41 de secții de votare deschise în stânga Nistrului”, a spus Cimil.

El a specificat că la mai multe secții de vot, constituite peste hotarele țării, se înregistrează aglomerații. “Până acum, peste 71 mii de moldoveni stabiliți în străinătate au votat. Pentru moment sunt înregistrate aglomerații la secțiile de votare din Franța, Irlanda, Germania, Italia, România, Grecia”, a adăugat Cimil.

La alegerile legislative din 24 februarie 2019, către ora 12.00 s-a înregistrat o prezență la vot de aproape 23%.

img21004953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!