ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a declarat că formațiunea sa va deveni o opoziție puternică în viitorul Legislativ

13:53 | 12.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Igor Dodon, unul din liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a felicitat  astăzi într-un briefing Partidul Acțiune și Solidaritate pentru victoria la alegerile parlamentare anticipate și a spus că formațiunea sa va deveni o opoziție puternică în viitorul Legislativ, comunică MOLDPRES.

”Stimați concetățeni, am văzut cu toții rezultatele acestor alegeri. Ele vorbesc multe despre atmosfera și așteptările din societate. Oamenii au dorit din nou schimbarea și au obținut-o. Asemenea schimbare, asemenea alternanță la guvernare e normală în orice democrație. Odată la câțiva ani, oamenii vor sa încerce ceva nou și asta e firesc în politică”, a opinat Dodon.

El a spus că le dorește celor de la PAS succes. ”Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a luat un rezultat onorabil la aceste alegeri, deși noi evident că ne-am dorit un procent general mai înalt. Dar mandatele pe care le-am obținut ne vor permite să ne manifestăm activ în Parlament și să apărăm cu toată forța și energia interesele cetățenilor, să purtăm răspundere în fața alegătorilor noștri”, a spus Dodon.

“În condițiile actuale, Blocul Socialiștilor și Comuniștilor va fi foarte activ în apărarea intereselor dumneavoastră și ale țării. Noi, socialiștii și comuniștii, vom promova agenda noastră electorală în Parlament și vom lupta pentru fiecare proiect de lege, pentru fiecare obiectiv cu miză socială și economică pentru populație. Iar în capul mesei vom pune dialogul civilizat și soluțiile profesioniste. Vom lucra în opoziție astfel încât toată lumea să simtă și să aprecieze activitatea și determinarea noastră”, a conchis liderul PSRM.

Datele Comisiei Electorale Centrale arată că după procesarea tuturor procesele-verbale de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a ales cu 27,17% din voturi, iar pentru Partidul Șor au optat 5,74% din electorat.

img21004990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!