ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început admiterea în învățământul profesional tehnic

17:13 | 12.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat astăzi că a demarat concursul de admitere în învățământul profesional tehnic, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, pentru programele de formare profesională tehnică secundară (nivel III ISCED), sesiunea 2021, se va desfășura în două tururi.

Turul I va avea loc în perioada  12 iulie - 7 august, iar rezultatele vor fi anunțate la data de 9 august.

Turul II  se va desfășura în perioada 10 - 21 august, iar rezultatele vor fi afișate până la data de 23 august.

Concursul de admitere este organizat de către instituțiile de învățământ profesional tehnic (Centre de excelență, colegii, școli profesionale) la programe autorizate în limitele planului de înmatriculare aprobat de minister.

Pentru a se înscrie, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere la concurs; certificatul de naștere/buletinul de identitate (copie); actul de studii, în original cu anexa respectivă; fotografii 3x4 cm color și dovada achitării taxei de înscriere (nu se aplică pentru copiii rămași fără ocrotire părintească).

foto: MECC

img21004999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!