ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Autoritățile au anunțat lista statelor pentru care se impune regimul de carantină

19:48 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta conține 62 de țări și va intra în vigoare de luni, 26 iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit MSMPS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și va fi valabilă șapte zile. În noua listă au fost incluse și țări unde muncesc conaționali de-ai noștri, printre care Spania, Portugalia, Olanda, Rusia, Irlanda, Franța și Marea Britanie.

Lista se actualizează o dată la șapte zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din țările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fișa epidemiologică şi nu vor fi obligați de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!