ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

JO 2020: China este lider în clasamentul pe medalii după întrecerile de sâmbătă

12:33 | 25.07.2021 Categorie: Sport

Tokyo, 25 iul. /MOLDPRES/. În clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se desfășoară în prezent, după probele disputate sâmbătă, pe primul loc se află China cu 4 medalii, trei de aur şi una de bronz, informează Agerpres, citată de MOLDPRES.

Pe locurile următoare în ierarhia pe medalii se află Japonia cu 2 medalii (aur, argint), Coreea de Sud cu 3 medalii (aur, două de bronz), Italia 2 medalii (aur, argint), urmate de Ecuador, Ungaria, Iran, Kosovo şi Thailanda cu câte o medalie de aur, Rusia şi Serbia cu câte o medalie de argint şi una de bronz.

România se află pe locul 12 cu o medalie de argint, cucerită prin scrimera Ana-Maria Popescu, la egalitate cu Belgia, Spania, India, Olanda, Taiwan şi Tunisia.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, ediţia 2020, se desfășoară în perioada 23 iulie-8 august.

foto: Reuters

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!