ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape un milion de cetățeni ai Republicii Moldova au fost imunizați anti-COVID

10:59 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Din 2 martie, când a început campania de vaccinare, și până astăzi în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin anti-COVID. Alți circa 50 mii de moldoveni au fost imunizați peste hotarele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, circa 1 200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la 25 iulie, în cadrul Maratoanelor organizate în raioanele Ialoveni, Briceni și UTA Găgăuzia. În total, în acest weekend în jur de 19.000 de persoane au fost vaccinate. Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”.

„Exprimăm sincere aprecieri și recunoștință Centrelor de Sănătate, medicilor de familie, administrațiilor publice locale, medicilor voluntari, studenților USMF pentru sprijinul și eforturile depuse în vederea vaccinării și informării cetățenilor. Intensificarea procesului de imunizare este o acțiune mai mult decât importantă pentru a preveni o creștere activă a numărului de cazuri”, a menționat secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

Până în prezent, R. Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care peste 500 mii de doze au venit drept donație din partea României.

img21005382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!