ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare în perioada caniculei

09:33 | 27.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat astăzi că îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare în perioada caniculei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în următoarele zile meteorologii au anunțat valori ale aerului cuprinse între +33+35°C. În acest context, cetățenii sunt atenționați, că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii.

Oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma spațiilor locative, forestiere și a lanurilor cu cereale pentru prevenirea incendiilor şi extinderea acestora. Totodată, maturii sunt rugați să-și monitorizeze copiii, să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

De asemenea, specialiștii avertizează că temperaturile înalte reprezintă risc pentru persoanele vârstnice, copii, bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii. Aceștia recomandă persoanelor să evite aflarea la soare în orele de vârf, să se protejeze de razele solare în spații răcoroase, umbrite și să consume lichide.

foto: agrotv.md

img21005411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!