ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China și SUA au aprofundat cunoașterea reciprocă

12:14 | 27.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 27 iul. /MOLDPRES/. Convorbirile China-SUA de la Tianjin s-au desfășurat sub semnul deschiderii și aprofundării cunoașterii pozițiilor reciproce. Aceste acțiuni sunt benefice dezvoltării viitoare a relațiilor bilaterale, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Partea chineză a abordat direct problemele existente în relațiile chino-americane, expunându-și atitudinile și pozițiile în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Totodată, a exprimat opoziția categorică față de amestecul părții americane în treburile interne și prejudicierea intereselor Chinei.

Partea americană a solicitat cooperarea și sprijinul Chinei în problemele legate de schimbările climatice, Iran și dosarul nuclear nord-coreean. Zhao Lijian a afirmat că partea chineză a jucat mereu un rol constructiv în aceste probleme. Cooperarea trebuie să se bazeze pe încrederea reciprocă, să se desfășoare sub premisa avantajelor reciproce și în bunele relații bilaterale. 

În ultimii ani, relațiile chino-americane s-au înrăutățit considerabil, însă ambele părți au căutat să utilizeze orice oportunitate de dialog pentru a detensiona relațiile. Convorbirile de la Tianjin se înscriu în efortul comun de a continua dialogul și a găsi soluții reciproc avantajoase.

foto: bloomberg.com

img21005418

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!