ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grupare specializată în contrabandă cu țigări a fost destructurată de oamenii legii

13:29 | 27.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Șase membri ai unei grupări criminale specializate în contrabandă cu țigarete au fost reținuți la Cahul, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, reținerea a avut loc noaptea trecută în una din localitățile din raionul Cahul. Oamenii legii au depistat un microbuz cu o cantitate de 179 de cutii cu țigări, fără timbru de acciz. De asemenea, în compartimentul marfar au fost găsite două bărci gonflabile, motoare pentru acestea și dispozitive de umflare rapidă a bărcilor. Marfa urma să fie transportată, prin eludarea posturilor vamale, în România.

Conform informațiilor operative, țigările au fost preluate din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 euro pentru o cutie, iar în România urmau să fie comercializate cu 800 euro pentru o cutie.

Șase persoane care erau implicate nemijlocit în transportarea țigărilor au fost reținute. Procurorii intenționează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reținere) să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile, pentru fiecare dintre ei.

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!