ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Două Unități de pompieri și salvatori vor fi construite cu suportul SUA

12:00 | 28.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Două Unități de pompieri și salvatori vor fi construite la Ștefan Vodă și Anenii Noi cu suportul Programului pentru Asistență Tehnică al Departamentului de Stat SUA. Ieri, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu și șeful Oficiului Afacerilor Bilaterale al Statelor Unite, Sean Daily au întreprins o vizită de monitorizare a celor două obiective, comunică MOLDPRES.

Primul șantier vizitat a fost remiza din orașul Ștefan Vodă, care se află în plin proces de edificare, după ce a fost pusă piatra de temelie în luna martie a anului curent. Conform proiectului, Unitatea va include oficii de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenție, stadion, turn de instruire, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD. În cadrul noului edificiu urmează să activeze 25 de salvatori și pompieri, iar peste 67 mii de oameni, locuitori ai raionului Ștefan Vodă vor beneficia de siguranță și securitate în caz de situații de risc. Proiectul de edificare a unității este în valoare de 655 mii dolari și urmează a fi finalizat în termen de 28 de luni.

Un alt proiect vizitat de cei doi oficiali a fost Unitatea de salvatori și pompieri din raionul Anenii Noi. Aici a fost inspectat edificiul, care este gata pentru exploatare în proporție de 95%.

Conform IGSU, grație susținerii din partea poporului american prin Programul pentru Asistență Tehnică al Departamentului de Stat, până în prezent au fost date în exploatare 11 stații de salvatori și pompieri.

foto: IGSU

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!