ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Ialoveni s-a desfășurat campania "Un oraș curat, un mediu sănătos!"

10:02 | 02.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Primăria orașului Ialoveni în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a organizat la finele săptămânii trecute o acțiune de salubrizare a unei porțiuni a râului Ișnovăț, afluent al râului Bâc ce traversează tot raionul Ialoveni, transmite MOLDPRES.

Sub genericul "Un oraș curat, un mediu sănătos!", echipa ADR Centru însoțită de reprezentanții administrației locale, grădinițelor din localitate, Consiliului local de tineret și Asociației de băștinași au adunat zeci de saci de gunoi, recipiente de plastic și alte tipuri de deșeuri, care au fost încărcate și evacuate la o gunoiște autorizată. 

„Acțiunile de salubrizare au devenit o tradiție a echipei ADR Centru. În anii precedenți au fost organizate mai multe campanii de salubrizare și activități prietenoase mediului înconjurător”, indică Agenţia. 

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei".

Proiectul prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m) pentru a asigura o acoperire globală și fiabilă a oraşul Ialoveni, precum și colaborarea cu locuitorii orașului și împrejurimile întru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Lucrările prevăzute în proiect sunt estimate, conform contractului de antrepriza, la peste trei milioane de lei. Proiectul este susținut financiar de Slovacia cu 199.950 de euro și cofinanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok cu 20 de mii de euro. 

foto: ADR Centru

img21005556

img21005556

img21005556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!