ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu l-a primit pe ambasadorul Japoniei

15:04 | 13.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a primit astăzi pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei la Chișinău, relatează MOLDPRES. 

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că diplomații au discutat despre modul concret în care poate fi intensificat dialogul bilateral în pofida distanței geografice. În context, ministrul Nicu Popescu a lansat invitația omologului nipon de a efectua o vizită la Chișinău pe parcursul anului 2022. 

Totodată, a fost convenit să dinamizăm eforturile pentru a atrage noi investiții japoneze în economia națională în baza experienței pozitive a celor 3 companii care activează deja în țara noastră și care oferă locuri de muncă pentru cca 5 mii de moldoveni. 

Ministrul Nicu Popescu a mulțumit, de asemenea, pentru susținerea constantă a Republicii Moldova prin intermediul asistenței oficiale de dezvoltare în domeniul agriculturii, educației și sănătății, cât și pentru asistența generoasă oferită în lupta cu pandemia COVID-19.

Foto: MAEIE

img21005892

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!