ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul şef al Agenției Servicii Publice este Mircea Eşanu

13:30 | 17.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP), începând din 17 august, are un alt director, după ce Vladislav Zara a demisionat. „De astăzi noi avem un director nou, domnul Mircea Eșanu”, a precizat serviciul de presă al ASP. Pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice (ASP) a fost publicată deja fotografia noului șef, transmite MOLDPRES.

Mircea Eșanu a fost manager de proiect la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova în perioada 2009-2012. Din 2012 până în 2014, a fost membru al Consiliului de Presă, iar în perioada 2014-2019 a fost director al Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM).

Pe 11 septembrie 2019, Eșanu a fost numit de Guvernul Maia Sandu în calitate de director interimar al ASP. 

La puțin timp după ce Guvernul Sandu a fost demis de Parlament (12 noiembrie 2019), Mircea Eșanu și-a prezentat demisia (29 noiembrie). Acesta și-a continuat cariera în calitate de manager de program la Fundația germană „Konrad Adenauer”, reprezentanța în Republica Moldova.

Mircea Eșanu a fost și șef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Foto: Unimedia

img21005981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!