ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Nisporeni a fost organizat un seminar de instruire pentru deținătorii de terenuri agricole

12:34 | 18.08.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova în parteneriat cu Proiectul USAID „Agricultura Performantă în Moldova” (APM) au organizat ieri un seminar de instruire pentru deținătorii de terenuri agricole din raionul Nisporeni.  Evenimentul, cu genericul „Folosirea rațională și protecția solurilor în ariile de deservire a sistemelor centralizate de irigare”, s-a desfășurat în satul Bărboieni, aria Sistemului Centralizat de Irigare „Grozești”, asociaţia „Prutenii II”, transmite MOLDPRES.

Scopul instruirii a fost de a spori conștientizarea asupra necesității protecției și sporirii fertilității solurilor și îmbunătățirii funciare. La eveniment au participat membrii asociațiilor utilizatorilor de apă, reprezentanți ai direcției agricultură și alimentație, deținători de terenuri etc.

“Cei prezenți la eveniment, au fost familiarizați cu documentele de politici din domeniu îmbunătățiri funciare, folosirea rațională și protecția solului, impactul irigării asupra resurselor de sol, avantajele utilizării dronelor și eficientizarea procesului de monitorizare a terenurilor din aria Sistemelor Centralizate de irigare. Totodată, deținătorii de terenuri agricole au participat la un exercițiu practic în câmp, unde le-au fost demonstrate tehnologiile de măsurare a umidității solului și analiza pofilelor demonstrative de sol în aria Sistemului de Irigare „Grozești” și măsurile principale de prevenire și combatere a eroziunii solurilor”, indică Ministerul Agriculturii.

Atelierele de instruire constituie acțiuni de suport pentru realizarea Programului de instruire a deținătorilor de terenuri agricole privind măsurile de îmbunătățiri funciare, protecția și sporirea fertilității solurilor pentru anul 2021, stabilit în acțiunea nr. 1.2. din Programul de îmbunătățiri funciare în scopul asigurării managementului durabil al resurselor de sol pentru anii 2021-2025, aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Foto: Ministerul Agriculturii

img21006008

img21006008

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!