ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În țară este anunțată avertizare de instabilitate atmosferică

14:24 | 18.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul zilei de astăzi Cod galben de instabilitate atmosferică, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, până mâine se prevăd descărcări electrice, izolat averse (15-25 l/m2), vijelie de până la 15-20 m/s.

Totodată, mâine, vremea se va răci, iar mercurul termometrelor va ajunge până la 26 de grade, ziua, şi până la 17 grade - noaptea. De vineri, temperaturile vor reveni la cele apropiate de caniculă.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în râuri şi râulețe etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Foto: SHS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!