ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presa al Biroului politici de reintegrare

16:41 | 18.08.2021 Categorie: Comunicate

Despre inspecțiile comune în cele 5 instituții de învățământ cu predare în grafie latină ce închiriază clădiri în regiunea transnistreană

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. În conformitate cu practicile existente și urmare a coordonărilor preventiv efectuate au fost organizate inspecții comune a clădirilor închiriate în regiunea transnistreană de către 5 instituții de învățământ cu predare în grafie latină, după cum urmează:

- 17 august curent: la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” din or.Tiraspol și Liceul Teoretic ,,Alexandru cel Bun” din or.Bender,

- 18 august curent: la Liceul Teoretic ,,Evrika” din or.Râbnița, Gimnaziul Roghi și Gimnaziul Corjova din raionul Dubăsari.

Scopul desfășurării inspecțiilor a constat în evaluarea respectării cerințelor sanitar-epidemiologice în vigoare și a regulilor de protecție aniincendiară, cu antrenarea specialiștilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, iar constatările experților urmează a fi reflectate într-un raport, cu formularea recomandărilor de resort.

Îmbunătățirea condițiilor de activitate în școlile cu predare în grafie latină din regiune și asigurarea unui proces educațional performant și calitativ reprezintă o preocupare constantă a autorităților Republicii Moldova, iar la capitolul inspecțiilor menționate supra Chișinăul mereu reiterează inadmisibilitatea desfășurării unilaterale a acestora, în lipsa coordonărilor prealabile și fără implicarea specialiștilor competenți de pe malul drept al r. Nistru.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!