ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Primăria Chișinău a sporit numărul de curse ale troleibuzului turistic

19:20 | 19.08.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a majorat, la cinci, numărul de curse efectuate de troleibuzul turistic în zilele de week-end, transmite MOLDPRES.

Potrivit informației prezentate de municipalitate, sporirea numărului de curse se datorează numărului mare de cereri parvenite către Regia Transport Electric Chișinău. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică, troleibuzul turistic va circula conform următorului orar:

I-a cursă: ora 10:00 (excursie în limba română);

a II-a cursă: ora 12:00 (excursie în l. rusă);

a III-a cursă: ora 14:00 (excursie în l. engleză);

a  IV-a cursă: ora 16:00 (excursie în l. română);

a V-a cursă: ora 18:00 (excursie în l. rusă).

Direcția generală economie, comerț și turism în comun cu Regia Transport Electric Chișinău vor monitoriza, în continuare, fluxul călătorilor cu troleibuzul turistic și vor interveni, la necesitate, cu modificări ale orarului de circulație pentru a îmbunătăți serviciul prestat cetățenilor. 

Amintim că îmbarcarea în troleibuzul turistic este permisă în limita a 22 de persoane, așezate pe scaune, iar copiii până la 7 ani, în mod obligatoriu, urmează a fi însoțiți de un părinte. Prețul unei călătorii cu troleibuzul turistic este de 30 lei.

Anterior, erau efectuate patru curse cu troleibuzul turistic în zilele de week-end.

Acesta a început să circule în capitală la 1 august. Lansarea proiectului are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din oraș.

Foto: chisinau.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!